Biobased cursussen en opleidingen

Cursussen en opleidingen

De cursussen voor het bedrijfsleven zijn voornamelijk gericht op het MKB.

Vanuit het CBBE worden twee nieuwe promotiecursussen ontwikkeld op het gebied van biobased economy en bioraffinage. Deze cursussen zijn tevens toegankelijk voor het professionals uit het bedrijfsleven. Op deze manier kunnen de laatste en meest geavanceerde inzichten op het gebied van biobased economy meteen worden gebruikt.

Daarnaast worden er korte cursussen ontwikkeld voor twee verschillende doelgroepen: docenten en bedrijfsleven (uit het MKB) om hen de basiskennis voor de biobased economy bij te brengen en om kansen van MKB in de biobased economy te verkennen.

Cursusagenda

Een overzicht van Biobased Economy cursussen, georganiseerd door CBBE en door  anderen, is te vinden in de agenda van biobasedacademy.nl

Onderwijsmodules en lesmateriaal

Voor primair onderwijs, MBO, HAVO/VWO en HBO is lesmateriaal op het gebied van biobased economy op verschillende websites beschikbaar:

Onderwijsmodules die door het CBBE en haar partners ontwikkeld zijn, staan op de website van Biobased Economy en op Groen Kennisnet.

Verschillende onderwerpen uit de biobased economy worden uitgelicht in toegankelijke publicaties uit de Groene Grondstoffen-serie.